zaterdag 18 februari 2012

Schatzoeken in Tsjechië met je Smartphone

Al enkele jaren bieden we vanuit Lesne de mogelijkheid om te gaan schatzoeken.
Geocaching heet dat.

Geocaching is een spannend outdoor avontuur waarbij u gebruik maakt van uw GPS, of kaart. U zoekt naar ´een schat' verborgen in een doos, een geocache. Deze zijn over de hele wereld verborgen door de andere deelnemers aan dit spel.
U kunt zich inschrijven op de website, en zo registreren welke schatten u hebt gevonden.

De door ons verborgen geocache heet ´Voda´, wat water betekent. Deze is verstopt langs één van de prachtige wandelroutes die start bij ons Pension en camping Liberta in Lesne. Hier kunt u comfortabel overnachten in ruime 1- en 2 persoons kamers (allen met eigen badkamer. Ook internetaansluiting)
Speciale workshops mogelijk; We kunnen u hier instructie geven hoe met een GPS-apparaat om te gaan, waarna u zelf op stap gaat om de schatten te zoeken.

Dit internationale spel dat via internet wordt gespeeld, geeft u via GPS coördinaten de plaatsen aan waar de schatten verborgen zijn. Deze coördinaten kan u (ook via een kabeltje) laden in uw GPS ontvanger.

Nu is er de mogelijkheid om dit direct via uw iPhone of Android te uploaden.
Dus u hebt geen apart GPS apparaat nodig, om op stap te gaan.
De Groundspeak Geocaching toepassing gebruikt een combinatie van GPS, Wi-Fi positionering en GSM masten om uw geschatte locatie te bepalen. Afhankelijk van waar u bent, maakt het geocache programma een lijst van geocaches in uw buurt.
Klik hier voor informatie over deze applicatie voor uw iPhone of Android.



Graag zien we u, met uw GPS apparaat of telefoon met applicatie in Lesne!
Informatie en reserveren voor ons pension of camping Liberta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten